Ajankohtaista

UUTISET RSS

Kaasuauto_200 px

10 kiertotaloutta kiihdyttävää hanketta valittu

13.7.2018
Suomen ympäristökeskus järjesti keväällä 2018 kunnille etsintäkuulutuksen, jonka tavoitteena oli löytää yhteisiä hankintatarpeita, hankeaihioita ja käynnistymässä olevia hankintoja, jotka voitaisiin toteuttaa vähähiilisesti ja kiertotalouden hengessä. Ehdotuksia tuli yli 30, joista SYKE on valinnut 10 sparrattavaksi Kiertotalouskiihdyttämöön. Joukossa on mm. kiertotalouskortteli, uusi kirkko, kaupunkilaisten olohuone ja sähkö- ja kaasuautojen yhteishankinta.
Sähköautokuva 200pix

Sähköautojen latauspisteistä yhteishankinta, liittyminen 15.8. mennessä

13.7.2018
KL-Kuntahankinnat ja Suomen ympäristökeskus SYKE järjestää kunnille ja kuntien omistamille yrityksille, kuntayhtymille ja seurakunnille sähköautojen latauspisteiden yhteishankinnan. Jos hankinta on ajankohtainen nyt tai muutaman vuoden sisällä, tulee liittyminen hoitaa kuluvan kesän aikana, 15.8. mennessä.

Kunnilta yli 30 ehdotusta vähähiilisiksi kiertotaloushankinnoiksi –sparrattavat julkistetaan toukokuussa

3.5.2018
Suomen ympäristökeskus sai maaliskuun loppuun mennessä yli 30 ehdotusta vähähiilisiksi, kiertotaloutta edistäviksi hankinnoiksi. SYKEn asiantuntijat arvioivat ehdotettujen hankintojen vähähiilisyys- ja kiertotalousmahdollisuuksia, vaikuttavuutta ja skaalautuvuutta. Ehdotuksista valitaan kymmenen suunniteluvaiheessa olevaa hanketta, jotka saavat kohdennetumpaa sparrausapua hankinnan edistämiseen. Valinnat julkistetaan toukokuussa.