Kokeiluhaku kannustaa hiilijalanjäljen puolittamiseen

Uutinen 1.2.2019 klo 15.34
Jalanjälki 556
© Unsplash

Kokeilunpaikka.fi-alustalla on avattu pienkokeiluhaku, joka tukee tavoitetta puolittaa kansalaisten hiilijalanjälki. Kokeiluhaun teemoina ovat arkiliikkuminen, kodin energiatehokkuusratkaisut sekä kestävä ja paikallinen kulutus. Hakuun voivat osallistua kaikki, jotka haluavat kehittää ratkaisuja ilmastoystävällisempään elämäntapaan.

Kokeiluhakuun osallistuminen on mahdollisuus kehittää omaa ideaa, saada vertaistukea, asiantuntijasparrausta, viestintätukea ja uusia yhteistyökumppaneita.

Ensimmäisessä vaiheessa valitaan noin 15 pienkokeilua, jotka saavat 5000 euroa ympäristöministeriön avustusta. Lisäksi on varattu rahaa syksyllä järjestettävään toiseen vaiheeseen, jossa onnistuneimmat kevään kokeilut saavat lisärahoituksen toiminnan levittämiseen ja laajentamiseen. Yhteensä avustusta on varattu jaettavaksi 100 000 euroa.

Kokeiluhaku on suunnattu etenkin järjestöille ja kuntatoimijoille, mutta myös erilaiset työnantajat ja yksittäiset kansalaiset voivat hakea tukea. Hakukriteerit kannustavat olemaan yhteydessä kokeilupaikkakunnan kuntatoimijoihin sekä yhdistämään voimia eri toimijoiden kanssa ja viestimään kokeilusta laajasti.

Haku on avoinna 6.3.2019 saakka.

Lisää haun teemoista, aikataulusta ja kriteereistä sekä ohjeet hakemiseen:

Lisätietoa:

Erityisasiantuntija Johanna Kentala-Lehtonen, Ympäristöministeriö
Johanna.Kentala-Lehtonen@ym.fi