Valjasta resurssiviisaustieto hyötykäyttöön – katso Kuntaliiton taloustorstai 30.3.2023

Uutinen 3.3.2023 klo 9.00

Resurssiviisaat Fisu (Finnish Sustainable Communities) -kunnat ovat yhdessä rakentaneet mallin ilmasto- ja talousjohtamisen kytkemiseksi. Tämä tarjoaa kaikille kunnille apua siihen, kuinka ilmastotyö käytännössä sovitetaan kunnan vuosittaiseen taloussuunnitteluun ja -seurantaan.

Motivan asiantuntija Anna Sahiluoma esittelee mallia ja resurssiviisaustiedon entistä parempaa hyödyntämistä Kuntaliiton Taloustorstaissa 30.3.2023 puolen tunnin ajan (koko Taloustorstai klo 9.30–12.00).

Taloustorstai on Kuntaliiton webcast-sarja ja kanava nopeaan tiedonvälitykseen, ajankohtaisten asioiden esille nostoon ja keskustelun pohjaksi.

Kopioi parhaat käytännöt

Lähivuosina kunnat joutuvat yhä useammin kohtaamaan ilmastonmuutoksen etenemisen ja ratkaisemaan monia siihen liittyviä käytännön ongelmia. Sekä talouden vuosikierron että päästövähennysten näkökulmasta vuosi on lyhyt aika. Tavoitteita pitäisikin edistää pitkäjänteisesti.

Kaikkien ei tarvitse tehdä samoja virheitä. Kannattaa kopioida parhaat käytännöt ja soveltaa niitä oman kunnan toimintaan. Resurssiviisaiden kuntien tiedolla johtaminen (Reijo) -hankkeessa on tarkoitus pureutua uusiin tapoihin kerätä ja hyödyntää entistä tehokkaammin ja vaikuttavammin erilaista resurssiviisaustietoa.

Lisätietoja:
Taloustorstai – ajankohtaiskatsaus kuntien talouteen

Tutustu talous- ja ilmastojohtamisen malliin Fisun verkkosivuilla:
Tuki kunnille – Johtaminen